Geef jeugd kracht...
Blog

Zo kan het ook, drie musketiers gaan Nederland veroveren!

MBO Utrecht student Zakaria die financiële beroepen niveau drie/ vier studeert kwam met twee vrienden op het idee om een eigen kledinglijn te beginnen. Het idee werd geboren in de bibliotheek, waar Zakaria met zijn vrienden Darine en Yosri aan het studeren was. Zakaria kon zich even niet focussen op het vak bedrijfseconomie en droomde even weg. Zakaria was aan het fantaseren over een eigen kledinglijn. Een kledinglijn die iedereen wel zou willen dragen. Zakaria riep Yosri en Darine bij elkaar en deelde met zijn goede vrienden zijn ideeën en dromen.

 

De heren hadden een druk leventje waar werken, school en sport veel tijd in beslag nam. De jongens hadden geen tijd om te dromen en waren elke dag bezig om te overleven. Zakaria werkt als bezorger bij de MacDonalds. Hij wilt dolgraag doorstuderen en na zijn opleiding financiële beroepen een HBO opleiding gaan doen. Hij is aan het sparen voor zijn HBO opleiding, omdat hij alles zelf moet financieren en geen geld wilt lenen. Zakaria wil zijn carrière in het bedrijfsleven niet beginnen met een schuld.

 

Zakaria deelde zijn ideeën en dromen met zijn vrienden. De jongens nemen het bekende merk BAL R als voorbeeld en willen maar al te graag in hun voetstappen treden. De jongens gingen brainstormen over een naam en een strategie en er kwamen mooie ideeën naar boven. De jongens gingen spelen met woorden als hongerig, dromen en gemotiveerd. Ze kwamen met de naam Motivated Fella’s op de proppen. Een naam die aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep van Motivated fella’s. Deze jonge ondernemers zijn tot op het bot gemotiveerd om hier een succes van te maken.

 

Motivated fella’s begon te werken aan hun eerste kledinglijn. De eerste lijn kreeg de naam Always Hungry. De jongens zijn hongerig naar succes en zijn ervan overtuigd dat meer jongeren hunkeren naar succes. De jonge ondernemers begonnen met taken te verdelen. Zakaria met zijn financiële achtergrond regelt de financiën. Yosri is de ontwerper want hij is de meeste creatieve van dit gezelschap. Darine is de projectleider en geeft leiding aan dit gezelschap. Darine is jonge ondernemer die voornamelijk denkt in kansen.

 

Darine is ervan overtuigd dat je als ondernemer veel tegenslagen tegen komt en elk tegenslag die je overwint maakt je sterker. Knokken voor je passie geeft je kracht. Darine is een jonge ondernemer die vind dat geld en ervaring niet altijd een rol speelt. Tuurlijk vergemakkelijkt geld en ervaring het hele proces om een topondernemer te worden, maar het zijn geen succesfactoren. Darine laat zich als leider van dit gezelschap niet leiden door kennis, opleiding en ervaring. Succes ligt vaak buiten de gebaande paden. Je moet hongerig zijn naar erkenning en succes. Darine vind dat er niet alleen kansen liggen in goede tijden, maar ook zeker in slechte tijden. Met de juiste inzet, drijfveer en scherp inzicht willen deze jonge ondernemers een succesvolle onderneming opbouwen. De makkelijkste oplossing is meestal de weg die leid naar succes, maar deze makkelijke oplossingen vind je niet zonder slag of stoot.

 

De jonge ondernemers gingen op zoek naar een bedrijf dat shirtjes maakt en bedrukt. Ze investeerde hun spaargeld en kochten eerste vijftig witte shirts en vijftig zwarte shirts. Dit was voor de jongens een hele investering, maar ze durfden het aan. Al gauw bleek dat de shirtjes van slechte kwaliteit waren en dat de inkt op de shirtjes erg slecht was. De jongens voelde zich door het bedrijf in de maling genomen en hun hele investering waren ze kwijt. Dit is inherent aan het risico dat je neemt als ondernemer. Vaak zie je als ondernemer dat er door gemaakte fouten nieuwe kansen ontstaan en dan is het juist de kunst om daarop in te spelen. Deze jonge ondernemers realiseerden zich dat en lieten het hier niet bij zitten.

 

De jongens gingen met een droom en een doel voor ogen op zoek naar een leverancier die wel de afspraken zou nakomen en kwaliteit zou kunnen leveren. De heren kwamen uit bij een leverancier uit Boskoop. De jonge ondernemers regelden een auto en deelden de tank kosten. Zakaria ging meer uren draaien bij de MacDonalds en Yosri ging meer uren maken als bezorger bij een Pizzeria om alles te kunnen bekostigen.

 

Dit keer waren de shirtjes van goede kwaliteit. De jongens gingen meteen aan de slag. De heren zijn een hele promotie campagne gestart via sociale media om de doelgroep te bereiken. Menig bekende Nederlander draagt nu al met alle trots het shirt “Always Hungry” van Motivated fella’s. De inkomsten worden niet aangeraakt en alleen gespaard. Zakaria droomt ervan om zijn HBO af te ronden en daar spaart hij tot op de dag van vandaag nog voor. Darine studeert momenteel zes VWO en wilt dolgraag een master Bedrijfskunde halen. Het was een lange weg voor Darine om zonder extra steun zijn VWO te halen. Dit heeft Darine doen realiseren dat dromen zeker uitkomen, indien je er natuurlijk hard voor werkt. Darine is een jongen die weet wat hij wilt en heeft een duidelijk doel voor ogen. Darine is een vechter die knokt om zijn doelen te behalen. Darine is weliswaar nog jong, maar geloofd in zijn eigen kunnen en is een rolmodel voor vele jongeren.

 

De jongens raakte geïnspireerd door het verhaal van Nordin Amrabat, een profvoetballer die toch zijn HBO heeft afgrond ondanks dat hij een mooie voetbal carrière voor zich had. YoungEmpowerment steunt deze jonge ondernemers en geeft deze jongens advies.

 

Het is voor deze jonge ondernemers belangrijk dat ze niet meer beloven dan ze waar kunnen maken, want alleen dan krijg je teleurstellingen bij de klant.

 

Steun deze jonge ondernemers die weer andere jongeren inspireren en bestel nu een shirt bij Motivated Fella’s.

 

www.motivatedfellas.com

 

“Je kunt alles krijgen wat je wilt, als je maar genoeg mensen helpt om te krijgen wat zij willen”

 

 

 

 

 

 

 

x